Dovolená all inclusive ... levnější než výlety na vlastní pěst? Na těchto pár místech je to dokonale vidět   https://www.fly4free.pl/all-incl...ny-wyjazd/  .

Nový trend v cestování, CK levněji než samostatné cestování.

Založil ve fóru Hledám letenku

Dovolená all inclusive ... levnější než výlety na vlastní pěst? Na těchto pár místech je to dokonale vidět

 

https://www.fly4free.pl/all-incl...ny-wyjazd/

0

Tak třeba Egypt se dá sehnat zájezd na týden i kolem 7k LM all inclusive a na dva týdny už kolem 11k. Na místě si pak můžeš zařídit vlastní program a pořád tě to vyjde levněji než kdybys kupoval jen letenky a plánoval si to sám.

Často také vychází levněji přes cestovku LM exotika - Mauricius, Karibik, ad.

4 Citovat

Dřív to bylo jen na místech, kde je drahá letenka, ale teď jsem byl v šoku. Hledal jsem teď před pár dny na poslední chvíli ostrovy v EU na červen, tak jsem se nebyl schopnej dostat pořádně na ceny CK pokud srovnávám srovnatelný ubytování. Nehledě na fakt, že CK nabízí odlet z bližších letišť, například i z Brna, což je další nemalej bonus. Nakonec se mi povedla kombinace tak, aby mi to dávalo smysl, ale cenově jsem zhruba na úrovni CK.

0 Citovat

Například Madeira z Brna za 9990,- Kč s polopenzí z Brna.

https://1url.cz/6r7Po

0 Citovat

Ještě dodám, že ubytování jsem bral přes Booking, ale ten měl psaný, že to je přes nějakýho partnera. Napsal jsem teda email rovnou do ubytka, jestli moji rezervaci vidí. Na to mi volali, že vidí, a můžou mi dát lepší cenu, když to zruším a vezmu rovnou přes ně. 

U vypůjčení auta jsem booknul autopůjčovnu se super recenzema, která vycházela na jejich webu o pár desítek euro dráž než přes prostředníka. Napsal jsem jim na live chatu a během 5 minut jsem měl rezervaci přímo přes ně a o pár desítek euro pod cenou prostředníka.

1 Citovat

Ostatně trend je vidět i v půjčovnách aut.

Minulý rok jsem se skřípěním zubů a denním sledováním a rušením bral auto v Alicante na 19 dnů za nejmenší cenu - 9 500,- Kč z původní v lednu za 14 000,-.

Tento rok mám na 16 dnů za 1 800,- Kč.

0 Citovat

My jsme loni v září dali Djerbu s CK, po 20 letech samostatného cestování. Jo, musím říct, že těch 11 dnů válení se u skvělého teplého moře, hodování s AI, dobrá cena, to vše bylo fajn, ale ta cesta tam i zpět s koupáky, to bylo na mě moc a už to asi neudělám. Samozřejmě proběhlo tleskání, blbé kecy rádoby "zkušených cestovatelů" a podobně.

4 Citovat

Teď jsme tuto situaci řešili - Evropu začátkem června s tím, že si vždy program připravujeme sami a potřebujeme na to pár dní času . Vybrali jsme si několik destinací bez CK (máme raději ubytování bez jídla nebo jen se snídaní, což už dnes CK nabízejí málo). CK dáváme přednost, když se tam jednoduše sami letadlem nedostaneme (vysoké ceny, přestupy), individuálně nám cena ubyt. na týden+ letenka vycházela kolem 9 tis. a všude bylo nějaké ALE. Nakonec jsme si před týdnem rezervovali na 7 nocí řecký Thassos u CK za 6700,- Kč (letenka v dobrých časech + trajekt + ubytování bez jídla), což byl také jeden z našich budoucích cílů - sami bychom to takto určitě nedali.

0 Citovat

Audit napsal(a):

Ostatně trend je vidět i v půjčovnách aut.

Minulý rok jsem se skřípěním zubů a denním sledováním a rušením bral auto v Alicante na 19 dnů za nejmenší cenu - 9 500,- Kč z původní v lednu za 14 000,-.

Tento rok mám na 16 dnů za 1 800,- Kč.

16 dnů za 1800 Kč ??? To je nějaký šlapací, ne ? :-)

 

5 Citovat

Zbytek doplatí potom. Ale to už sem psát nebude. 

1 Citovat

Některý ceny od CK jsou lákavý a samostatně nedosažitelný. Mně osobně na tom ale odrazuje ta nutnost setkávat se s ostatními "účastníky zájezdu". Zažila jsem to v životě asi 3x a je to pro mě hodně odrazující. Když jedeme sami, tak téměř vždy vybírám ubytování spíš v nějakém soukromém apartmánu nebo jen malý penzion apod., v těch velkých hotelích se právě bojím nutné interakce s ostatními turisty.

5 Citovat

Tohle se dá částečně eliminovat cestováním s německými cestovkami. Odpadnou čeští cestovatelé, co všude byli a všechno znají. A nejhorší jsou všude stejně Rusové a Izraelci. 

2 Citovat

Najdou se i příjemnější národy, které poslední tři roky měly travelban.

0 Citovat

Nic doplácet nemusím a šlapací by bylo zadarmo.

Večer budou ještě o cca 300,- Kč levnější:

 

https://1url.cz/pr7c3

4 Citovat

Ano. Letos mě Španělsko na týden s rodinou vyjde "na vlastní pěst" jen o něco málo levněji než u CK. Minulý rok byl ten cenový rozdíl výraznější .....

0 Citovat

Ja mam dovolenou porad vyrazne levnejsi nez CK po EU. Ale bude to zrejme tim, ze my bereme vzdy apartman bez jidla pro rodinu. 

0 Citovat

Audit napsal(a):

Například Madeira z Brna za 9990,- Kč s polopenzí z Brna.

https://1url.cz/6r7Po

Už to dal Kryštof jako akci. Bys měl dostat nějakej affil :D

0 Citovat

Myslím, ze cestovat s ck není žádná ostuda. Taky kličkuju podle situace. Někdy tak a jindy onak.

Je fajn, že jsou na internetu weby, kde se člověk dozví jak se chovat na dovolené, mmj netleskat a držet jazyk za zuby. Bůhví na koho může narazit. Možná ještě lépe cestovat jen prstem po mapě aby nepřekáželi. 

Když je nás tu 10 miliard či kolik a země je kulatá promvšechny stejně - každý snad má právo na kousek místa na slunci. Leda že někteří chtějí mít to právo větší. 

1 Citovat

Už loni vyšla Lefkada s CK na konci srpna LM jen zhruba o 2tis. levněji než bych byla schopná poskládat, takže jsem do toho po xletech šla. 

0 Citovat

Tak toto není taky špatné - Samos z Polska s polopenzí za 7500,- Kč.

https://1url.cz/wr78z

0 Citovat

Tak zejména o prázdninách/v létě vzhledem k cenám letenek a ubytování je šance, že CK bude levnější než individuální turistika, výrazně vyšší. Taky záleží na počtu osob. Ale má to samozřejmě i drobná negativa - pevný termín (obvykle blízký), pevné místo atd.

0 Citovat

Vzít balíček s cestovkou není ostuda. Taky jsme to tak párkrát v posledních letech udělali a výčitky z toho nemám. 

1 Citovat

Taky je otázka co během dovolené chcete dělat. Pokud se (především) válet na pláži skoro vždy vyjde levněji last minute s cestovkou a někdy i zájezd objednaný v průběhu roku. Zejména pokud porovnáváte stejné hotely. Přes léto bývají letenky výrazně dražší a dostat se do hotelu u moře mimo město bývá obtížné. Pokud ale chcete poznávat, skoro vždy bývá levnější si to poskládat sám.

Taky na to člověk musí mít nervy. Posledně jsem při letu do Athén a zpět potkal poznávací výlet od Čedoku. Inu, mělo to svá kulturní specifika :-D

1 Citovat

😂😂. To je důvod, proč se podobnému způsobu cestování vyhýbám a vlastně jsem ho ještě nikdy nezažil. I kdyby to mělo být levnější. Ano, plážovka s rodinou v Egyptě proč ne, kde stejně uděláš jen nějaké  jednodenní výlety,  plus errory ubytek za zlomek ceny. Ale jinak nikdy. Oni ti tůristi, co jezdí přes cestovky, jsou opravdu jiní a to nejen ti z ČR ;-)

2 Citovat

Jak Vam jedi deti hotelovou stravu? U nas spatne, jak to nejsou ala ceska jidla, tak to neji a to ani u snidane. Konci to pak ovocem a tvrdyma syrama. U nas nema vubec cenu kupovat zajezd s jidlem, vyhozene penize.

0